Vrijdag 14 augustus is het 30 jaar geleden dat de 1e steen van ons clubgebouw aan de Sportlaan 2 te Zaandam is gelegd. Na ruim een jaar van bouwen en afwerken kon de schietbaan in gebruik worden genomen.
In de tussentijd is er op de verenging veel gebeurd, van veel leden uit die tijd hebben we helaas afscheid moeten nemen maar zijn er ook weer veel nieuwe en enthousiaste leden bijgekomen.
 
Er is sinds die tijd op het gebied van de schietsport veel veranderd, soms echt nodig, soms van tja, moet dit nou maar al met al kunnen we nog steeds met volle overgave van deze mooie sport genieten.
 
We zijn ooit begonnen aan de Dubbelebuurt in Wormerveer, door een brand in 1978 ging dat pand verloren, er staat nu een soortgelijk pakhuis (zwart met luikjes). Na de brand zijn we 9 maanden druk bezig geweest en hadden we een nieuw onderkomen aan het Zuideinde 19 in Wormerveer boven van de Woude verlichting (naast Autoparts Wormerveer). Daar hebben wij met zo’n 160 ca. 10 jaar geschoten waarna de huur werd opgezegd.
 
Toen we in Zaandam de nieuwe schietbaan opende zijn we begonnen met zo’n 60 leden, het was niet veel maar we groeide weer snel naar de 250 leden, een ledental wat we tot de dag van vandaag door de inzet van veel vrijwilligers zo weten te houden.
Print Friendly, PDF & Email