SSV Zaanstad is een gecertificeerde schietsport vereniging met zo’n 250 leden en is aangesloten bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie). Bij de KNSA zijn ± 40.000 sportschutters aangesloten

De schietsport is een sport voor mannen en vrouwen. Je kunt de schietsport op allerlei niveaus beoefenen, zowel op recreatief- als op wedstrijdniveau. Het is een individuele sport voor vrijwel alle leeftijden. Je kan vanaf 12 jaar al lid worden, dan schiet je voornamelijk met luchtwapens (perslucht). Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig met vuurwapens schieten.

banner-luchtgeweer

De schietsport is een sport van concentratie, uitdaging en vooral ook ontspanning. Concentratie en geduld zijn van groot belang om een goede schutter te worden. Het is de uitdaging om steeds een beetje beter te worden. Iedereen beoefent de sport op zijn eigen niveau. Om goed te kunnen schieten is een goede lichaamsbeheersing essentieel. Lukt dit niet, dan is een aanpassing zoals opgelegd schieten ook mogelijk.

Er zijn binnen de schietsport ook ontzettend veel disciplines. Wil je schieten met pistool, revolver of geweer, knielend, staand of liggend, wil je schieten met groot of klein kaliber, wil je schieten op 10, 12, 25, 50, 100 meter enz., wil je schieten met moderne wapens (nitro) of gaat je voorkeur uit naar historische wapens (zwartkruit). We kunnen zo nog wel even doorgaan. Er zijn heel veel mogelijkheden met 146 verschillende disciplines waarop nog eens zo’n 150 variaties zijn en dit alles weer in verschillende klassen (niveaus).

Als je geïnteresseerd bent in de schietsport kun je een afspraak maken om langs te komen. We leggen je dan alles uit over de schietsport, je kan zien wat de schietsport inhoud en we vertellen wat we van elkaar mogen verwachten.

Klik hier om een afspraak te maken.

Print Friendly, PDF & Email